TIETOA PALAUTUSPISTEENÄ TOIMIMISESTA

KUKA VOI REKISTERÖITYÄ PALPAN PALAUTUSPISTEEKSI?

Palpan palautuspisteeksi voivat rekisteröityä kaikki vähittäiskaupan ja HoReCa-alan toimipisteet sekä yritykset tai yhdistykset, jotka palauttavat pantillisia juomapakkauksia. Palautuspisteenä toimiminen edellyttää Palpan sääntöjen ja ohjeiden noudattamista.

KAUPAT

Myymälät, kioskit ja huoltamot rekisteröityvät Palpalle palautuspisteeksi. Myydessään kuluttajille pantilliseen järjestelmään kuuluvia juomapakkauksia, on myyjä myös velvollinen ottamaan ne vastaan ja maksamaan niistä pantit.

HORECA / MUUT YRITYKSET JA YHDISTYKSET

Eniten tyhjiä juomapakkauksia kertyy tyypillisesti HoReCa-alan (hotellit, ravintolat, kahvilat) yrityksissä. Muiden yritysten ja yhdistysten kannattaa rekisteröityä palautuspisteeksi, jos juomapakkausten palautus on jatkuvaa ja määrät huomattavia. Myös toimistoissa ja muilla työpaikoilla tyhjiä juomapakkauksia saattaa kertyä paljon.

TILAPÄISPALAUTTAJAT

Tilapäispalauttajat ovat yrityksiä tai yhdistyksiä, jotka palauttavat pantillisia juomapakkauksia kertaluonteisista tai harvoin järjestettävistä tapahtumista. Tällaisissa tapahtumissa juomapakkausten palautusmäärät ovat yleensä huomattavia.

Tarkemmat tiedot löytyvät sivulta Tilapäispalauttaminen.