AUTOMAATTIPALAUTUKSET

Palpan pantilliset juomapakkaukset voidaan palauttaa joko automaattipalautuksena tai ilman automaattia. Vähittäiskaupan toimipisteet palauttavat juomapakkaukset pääasiassa automaatin kautta. 

Automaatti tallentaa tiedon jokaisesta kuluttajan palauttamasta juomapakkauksesta huolimatta siitä, lajitteleeko automaatti pakkauksen pöydälle vai säiliöön. Sama käytäntö koskee tölkkejä, muovipulloja ja lasipulloja.

JUOMAPAKKAUSTEN LAJITTELU

TÖLKIT JA MUOVIPULLOT

Palauta säiliöön sekä pöydälle lajitellut kaikki tölkit tai Palpan panttimerkillä varustetut muovipullot joko Palpa-laatikossa tai automaattisäkissä (sininen painatus).  Palauta samassa kuljetusyksikössä sekä puristetut että puristamattomat tölkit tai muovipullot. Kiinnitä jokaiseen kuljetusyksikköön Palpan tunnistetarra.

HUOM! Tölkki- tai muovipullopalautukseen ei saa laittaa muita juomapakkauksia tai roskia. 

Mikäli palautus on tehty ohjeen vastaisesti, on Palpalla oikeus sanktioida palautuspistettä ohjeen noudattamatta jättämisestä. Juomatoimittajalla on oikeus kieltäytyä vastaanottamasta ohjeen vastaisesti pakattuja kuljetusyksiköitä. 

LASIPULLOT

Lajittele lasiset juomapullot lasiastiaan (600 L/240 L). Kiinnitä tunnistetarra astian kaulukseen (iso astia) tai kannen kahvassa olevaan sulkimeen (pieni astia). Huolehdithan, ettei astiassa ole edellisen käyttäjän lukukelpoista tunnistetarraa. Poista ylimääräiset tarrat tai tee ne lukukelvottomiksi vetämällä vinoviivat viivakoodien yli.

HUOM! Astiaan ei saa laittaa tölkkejä, muovipulloja,keraamisia pulloja, posliinia, roskia tai muuta lasimateriaalia (esim. juomalasit). 

Mikäli palautus on tehty ohjeen vastaisesti, on Palpalla oikeus sanktioida palautuspistettä ohjeen noudattamatta jättämisestä. Juomatoimittajalla on oikeus kieltäytyä vastaanottamasta astiaa, joka sisältää muutakin kuin lasisia juomapulloja.

UUDELLEENTÄYTETTÄVÄT LASIPULLOT

Palauta uudelleentäytettävät lasipullot korissa tai kennolevyllä Hartwallille.

HUOM! Uudelleentäytettäviä lasipulloja ei saa laittaa Palpan lasiastiaan. 

Palautusohje


LOGISTIIKKA

Palautukset kuljetetaan pääosin meno-paluu -kuljetuksina, poislukien lasipullojen tyhjennyspalvelu. Juomatoimittajan kuljettaja noutaa kuljetusyksiköt juomatoimituksen yhteydessä. Kuljettaja lukee tunnistetarrojen viivakoodit ja toimittaa kuljetusyksiköt edelleen käsittelylaitokselle.

Tölkkien ja muovipullojen automaattipalautukset paalataan ja lasiastiat tyhjennetään lavoille odottamaan siirtokuljetusta jälleenkäsittelijälle. 

PAKKAUSTARVIKKEET

TUNNISTETARRAT

Palpa lähettää ensimmäiset tunnistetarrat palautuspisteeseen sen jälkeen, kun rekisteröintihakemus on hyväksytty.

Tarroja voi tilata lisää palautuspisteiden Extranet-palvelusta tai sähköpostilla osoitteesta [email protected].

Palpa lähettää tunnistetarrat palautuspisteille maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

MUUT PAKKAUSTARVIKKEET

Muita pakkaustarvikkeita (Palpa-laatikot, automaattisäkit, sulkimet ja lasiastiat) voi tilata tarviketoimittajilta.

Pakkaustarvikkeiden tilausohje

KASAUSOHJEET

DS Smith Palpa-laatikon kasausohje