PALAUTUKSET ILMAN AUTOMAATTIA

Palpan pantilliset juomapakkaukset voidaan palauttaa joko automaattipalautuksena tai ilman automaattia. HoReCa-alan toimipisteet sekä muut yritykset ja yhdistykset palauttavat juomapakkaukset pääasiassa ilman automaattia.

JUOMAPAKKAUSTEN LAJITTELU

TÖLKIT JA MUOVIPULLOT

Lajittele tölkit ja muovipullot erikseen.

Palauta kaikki, myös pantittomat tölkit / Palpan panttimerkillä varustetut muovipullot manuaalisäkissä (punainen painatus). Sulje säkki tiukasti sulkimella ja kiinnitä sulkimeen Palpan tunnistetarra.

HUOM! Palauta tölkit ja muovipullot aina ehjinä, tyhjinä ja puhtaina. Tölkki- tai muovipullopalautukseen ei saa laittaa muita juomapakkauksia tai roskia. 

Mikäli palautus on tehty ohjeen vastaisesti, on Palpalla oikeus sanktioida palautuspistettä ohjeen noudattamatta jättämisestä. Juomatoimittajalla on oikeus kieltäytyä vastaanottamasta ohjeen vastaisesti pakattuja kuljetusyksiköitä. 

LASIPULLOT

Lajittele lasiastiaan ainoastaan lasiset juomapullot (240 L). Kiinnitä tunnistetarra kannen kahvassa olevaan sulkimeen. 

Huolehdithan, ettei astiassa ole edellisen käyttäjän lukukelpoista tunnistetarraa. Poista ylimääräiset tarrat tai tee ne lukukelvottomiksi vetämällä vinoviivat viivakoodien yli.

HUOM! Astiaan ei saa laittaa tölkkejä, muovipulloja,keraamisia pulloja, posliinia, roskia tai muuta lasimateriaalia (esim. juomalasit). 

Mikäli palautus on tehty ohjeen vastaisesti, on Palpalla oikeus sanktioida palautuspistettä ohjeen noudattamatta jättämisestä. Juomatoimittajalla on oikeus kieltäytyä vastaanottamasta astiaa, joka sisältää muutakin kuin lasisia juomapulloja.

UUDELLEENTÄYTETTÄVÄT LASIPULLOT

Palauta uudelleentäytettävät lasipullot korissa tai kennolevyllä Hartwallille. 

HUOM! Uudelleentäytettäviä lasipulloja ei saa laittaa Palpan lasiastiaan. 

Palautusohje


LOGISTIIKKA

Palautukset kuljetetaan pääosin meno-paluu -kuljetuksina, poislukien lasipullojen tyhjennyspalvelu. Juomatoimittajan kuljettaja noutaa kuljetusyksiköt juomatoimituksen yhteydessä. Kuljettaja lukee tunnistetarrojen viivakoodit ja toimittaa kuljetusyksiköt edelleen käsittelylaitokselle.

Tölkki- ja muovipullosäkkien sisältö lasketaan laskentalaitteella ennen paalausta. Lasiastiat tyhjennetään lavoille odottamaan siirtokuljetusta jälleenkäsittelijälle. 

PAKKAUSTARVIKKEET

TUNNISTETARRAT

Palpa lähettää ensimmäiset tunnistetarrat palautuspisteeseen sen jälkeen, kun rekisteröintihakemus on hyväksytty.

Tarroja voi tilata lisää palautuspisteiden Extranet-palvelusta tai sähköpostilla osoitteesta [email protected]. Palpa lähettää tunnistetarrat palautuspisteille maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

MUUT PAKKAUSTARVIKKEET

Muita pakkaustarvikkeita (manuaalisäkit, sulkimet ja lasiastiat) voi tilata tarviketoimittajilta.

Pakkaustarvikkeiden tilausohje