KUKA VOI REKISTERÖITYÄ PALPAN PALAUTUSPISTEEKSI?

Palpan palautuspisteeksi voivat rekisteröityä kaikki vähittäiskaupan ja HoReCa-alan toimipisteet sekä yritykset tai yhdistykset, jotka palauttavat pantillisia juomapakkauksia. Palautuspisteenä toimiminen edellyttää Palpan sääntöjen ja ohjeiden noudattamista.

VÄHITTÄISKAUPAN TOIMIPISTEET

Myymälät, kioskit ja huoltamot rekisteröityvät Palpalle palautuspisteeksi. Myydessään kuluttajille pantilliseen järjestelmään kuuluvia juomapakkauksia, on myyjä myös velvollinen ottamaan ne vastaan ja maksamaan niistä pantit.

HORECA-ALAN TOIMIPISTEET / MUUT YRITYKSET JA YHDISTYKSET

Hotellit, ravintolat ja kahvilat rekisteröityvät Palpalle palautuspisteeksi. Muut yritykset ja yhdistykset voivat rekisteröityä palautuspisteeksi, kun juomapakkausten palautus on jatkuvaa ja määrät huomattavia. Tällöin juomatoimittajalta tulee kuitenkin varmistaa, että logistiikka toimii ja juomapakkaukset saadaan palautettua. Juomatoimittajan tulee olla kuljetusten osalta sopimussuhteessa Palpan kanssa, jolloin tyhjien juomapakkausten kuljetus käsittelylaitokselle onnistuu.

TAPAHTUMAPALAUTTAJAT

Tapahtumapalauttajat ovat yrityksiä tai yhdistyksiä, jotka palauttavat huomattavan määrän pantillisia juomapakkauksia kertaluonteisista tai harvoin järjestettävistä tapahtumista. 

Tarkemmat tiedot löytyvät sivulta Tapahtumapalautukset.