Katso videoilta, miten Palpan palautusjärjestelmät toimivat ja miten juomapakkausten palauttaminen vaikuttaa ihmiskunnan tulevaisuuteen!

Videot löytyvät myös Suomen Palautuspakkaus Oy:n Youtube-kanavalta. Esko Valtaojan video on katsottavissa Youtubessa myös suomeksi tekstitettynä.

12.11.2019

Kierrätysmaksut vuodelle 2020

Palpa on julkaissut kierrätysmaksut vuodelle 2020.

Lue lisää
17.06.2019

PET-pullojen suunnitteluohjeen päivitys 6/2019

PET-pullojen suunnitteluohjetta on päivitetty.

Lue lisää
13.06.2019

Muovipullon kierrätysmaksut alkaen 1.9.2019

Muovpullon kierrätysmaksut alenevat 1.9.2019 alkaen.

Lue lisää
20.12.2018

Kauppa ja Horeca: Palautusjärjestelmien laajentaminen

Palpa laajentaa palautusjärjestelmiä koskemaan juomapakkausveron alaisen tullitariffinimikkeen 22 lisäksi hedelmä- ja kasvismehuja sekä mehu- ja juomatiivisteitä ja glögitiivisteitä.

Lue lisää

PANTILLINEN VAI EI?

Joskus pantillisestakin pakkauksesta puuttuu panttimerkki. Pullon tai tölkin viivakoodin avulla voit tarkistaa, saako juomapakkauksesta pantin.

TARKISTA

PULLONPALAUTTAJILLE

Osoitteesta pantilliset.fi löydät kuluttajille suunnattua tietoa juomapakkausten kierrätyksestä ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

www.pantilliset.fi

OPETTAJA, LATAA OPETUSMATERIAALEJA!

Laita kierrätystieto kiertämään! Pantillisten matkassa -oppimateriaalipaketin avulla vedät kierrätysaiheisen opetustuokion tai laitat oppilaat itse hommiin. Peruskouluikäisille suunnattu materiaali sopii kierrätysteeman käsittelyyn monessa eri oppiaineessa.

Lataa ja tilaa