Palpan oppimateriaalit

PALAUTA TULEVAISUUTEEN -OPPIMATERIAALIPAKETTI

Palauta tulevaisuuteen -tehtävävihko vie koululaiset juomapakkausten kierrätyksen ja arjen ekotekojen maailmaan. Vihko sisältää tietoa juomapakkausten kierrätyksestä sekä aiheeseen liittyviä pohdintakysymyksiä, tehtäviä ja tietovisan.

Oppimateriaalipakettiin kuuluu:

● Opettajan ohje

● Taustatietopaketti opettajalle

● Tehtävävihko oppilaille

● PowerPoint-esitys

● Tietovisa

 

OPETTAJAN OHJE JA TAUSTATIETOPAKETTI

Opettajan ohje opastaa eri materiaalien käyttöön yhdessä ja erikseen. Taustatietopaketti tarjoaa opettajalle taustoittavaa faktatietoa juomapakkausten kierrätyksestä. Paketista saa kättä pidempää muissa materiaaleissa esiintyvien pohdintakysymysten käsittelyyn ja lisätehtävien kehittelyyn.

Lataa opettajan ohje (pdf)

 

TEHTÄVÄVIHKO

Tehtävävihko sisältää tietoa juomapakkausten kierrätyksestä sekä aiheeseen liittyviä pohdintakysymyksiä, tehtäviä ja tietovisan. Voit tilata haluamasi määrän painettuja vihkoja maksutta Subject Aid -opetusmateriaalipankista tai ladata vihkon pdf-muodossa.

Tilaa painettuja vihkoja (Subject Aid)

Lataa tehtävävihko (pdf)

 

POWERPOINT-ESITYS

Esitys sisältää pitkälti samat asiat kuin tehtävävihkokin, mutta valkokankaalle sopivassa muodossa. Esitys toimii hyvin, kun opettaja vetää keskustelua, mutta sen voi myös tulostaa oppilaille itsenäisesti tai ryhmissä käsiteltäväksi.

Lataa esitys (ppt)

Lataa esitys (pdf)

 

TIETOVISA

Juomapakkausten kierrätykseen liittyvä tietovisa kertaa eri materiaaleissa läpikäytyjä asioita ja kannustaa oma-aloitteiseen tiedonhakuun. Lisäksi tietovisakysymykset löytyvät tehtävävihkon lopusta.

Lataa tietovisa vastauksineen (pdf) 

 

PALPAN YLEISESITE: KAIKKI KIERTÄÄ

Palpan yleisesite Kaikki kiertää kertoo juomapakkausten kierrättämisestä Suomessa ja muualla maailmassa. Esite on tilattavissa maksutta Subjectaidilta.