VUONNA 2023 PALAUTETTIIN 2 201 010 205 PULLOA JA TÖLKKIÄ

Vuonna 2023 palautettiin kaikkiaan 2 201 010 205 pantillista juomapakkausta. Tulos on komeasti uusi Suomen ennätys. Edellisen vuoden aiempi ennätys rikottiin 38 877 606 pullon ja tölkin kaulalla.

 Kiitos kaikille palauttajille!

 

Lataa video koneellesi

Suomen ennätys, josta hyötyy koko maailma

Jokainen palautettu pullo ja tölkki säästää luonnonvaroja ja energiaa. Päästöt pienenevät, kun juomapakkausten materiaalit hyödynnetään yhä uudelleen. 

Lue lisää pullojen ja tölkkien palauttamisesta täältä.

 

Kuka arvasi lähimmäs? 

Pyysimme viime kesänä palauttajia arvaamaan koko vuonna palautettujen pullojen ja tölkkien määrän ja saimme kisaan tuhansia veikkauksia. Lähimmäs oikean määrän arvasi Pauliina Tolvanen – onnittelut!

Voittajaa ei jano pääse tänä vuonna vaivaamaan sillä palkinnoksi hyvästä veikkauksesta hän saa vuoden juomat kotiin toimitettuina.

 

”MUISTAN, ETTÄ LASKIN SUOMEN ASUKASLUVUN POHJALTA, MITÄ LUOKKAA MÄÄRÄ VOISI OLLA, MUTTA YLLÄTYIN SILTI, MITEN LÄHELLE ARVAUS OSUI.”

Voittaja Pauliina Tolvanen

 


 

Juomapakkauksia palautettiin ahkerasti

 

Muovipullojen palauttamiseen vielä lisää potkua

Tölkit palautuvat automaatteihin lähes sataprosenttisesti, mutta pulloja me suomalaiset voisimme palauttaa vielä selvästi nykyistä aktiivisemmin. Erityisesti muovipullojen palautusastetta pitäisi saada parannettua. Lisää tietoa palautusasteista löydät täältä.

Miksi kaikki pullot ja tölkit eivät palaudu automaattiin?

Selvitimme yleisimmät syyt sille, että pullo tai tölkki jää palauttamatta. Lue tuloksista täältä.